Waarom zijn er drie soorten certificaten?

Er bestaan drie soorten certificaten; een domein validatie (DV), een organisatie validatie (OV) en een uitgebreide validatie (EV).
Het verschil tussen deze certificaten is voornamelijk hoe zwaar de validatie is om tot zo’n certificaat te bekomen. Zo moeten bij een organisatie en uitgebreide validatie de nodige documenten doorgegeven worden voordat het certificaat uitgegeven wordt.
Daarnaast geeft een uitgebreide validatie ook nog de bedrijfsnaam in de adresbalk weer en kleurt de adresbalk groen. Voor een hogere vertrouwensgraad.

Waarom heb ik een SSL certificaat nodig?

Een SSL certificaat is een noodzakelijk iets van je website. Het beveiligd immers de verbinding tussen je internetbrowser en de server waarop je website draait, maar vanwege de verificatie is er ook een controle van wie die website beweert te zijn.

Wat is SSL of een SSL verbinding?

Een SSL of SSL verbinding maakt gebruik van een SSL certificaat. Met een SSL certificaat verhoog je de beveiliging van je website om dat de verbinding tussen de internetbrowser van je bezoeker en de webserver waar je website op staat een beveiligde verbinding is. Daarnaast geeft het ook een groen slotje in de adresbalk en maak je gebruik van https in plaats van http.